Poljoprivredna apoteka online po vašoj meri

PVPP antioksidant

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

Sirovinski sastav: Polivinil-poli-pirolidon (E 1201)

Primena

Vrši apsorbciju fenolnih jedinjenja u vinu, leči oksidaciju i redukuje preterane tanine. Prosvetljuje oksidisana bela vina.

Napomena: Iako PVPP prevashodno leči posledice oksidacije (koristi se inače i u preventivne svrhe) on na taj način pozitivno utiče i na ukus i celokupnu organoleptiku vina.

Uputstvo za upotrebu

Potrebnu količinu PVPP rastvoriti u 5 vodi ili vinu(1g u 0.5l vode ili vina), dobro promešati i odmah dodati uz mešanje u vino. Vino pretočiti najkasnije posle 7 dana.

Doziranje:

5 – 10 g/hl za bela vina

10 – 50 g/hl za crvena vina i za oksidisana bela vina.

80 g/hl za vrlo oksidisana vina (to je ujedno i maksimalna dozvoljena doza po regulativi CE 1622/00)

U asortimanu Agro Top VSG apoteke imamo pakovanje od : 100g 

 

Antioksidans PVPP AT 100g

Grupa proizvoda

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

5722

Cena sa PDV-om

860,00 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Popust