Poljoprivredna apoteka online po vašoj meri

Primus 80 WG

Kontaktni fungicid, sa preventivnim i eradikativnim delovanjem, za suzbijanje prouzrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke.

NAPOMENA: (Ova napomena je nezvaničnog karaktera)

Primus 80 WG je preparat koji ima istu aktivnu materiju, količinu aktivne materije i istu formulaciju kao preparati Captan 80 WG, Merpan 80 WG... On (Primus 80 WG) može da uradi isti posao kao pomenuti preparat.

Na tržištu postoji veliki broj preparata sa ovom aktivnom materijom, ali u drugoj formulaciji i sa manjom količinom aktivne materije (Capi, Metod, koji imaju 480 gr captana po litri preparata).

 Uporedite cene klikom na preparat označen plavom bojom.

Primena

Jabuka – za suzbijanje prouzrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti plodova (Venturia inaequalis). Primenjuje se u koncentraciji od 0,20% (20 g u 10 l vode).

Primus 80 WG se primenjuje preventivno, pre sticanja uslova za zarazu. Tretiranja se izvode u vremenskim intervalima od 7 do 10 dana sve do 21 dan pred berbu. Utrošak vode: 1000 l/ha (10 l/100 m²).
Maksimalni broj tretmana u toku godine na istoj površini: 3 puta

Aktivna materija Kaptan 865 g/kg
Formulacija Vododisperzibilne granule (WG)
Karenca: jabuka 21 dan

 

SPEKTAR DELOVANJA:

Fungicid sa nesistemičnim protektivnim delovanjem. Namenjen suzbijanju prouzrokovača plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola).

PREPORUKE:

Ne sme se primenjivati u zasadu jabuka sorte Crveni delišes i kruške Anžuj. Pripremljena suspenzija se mora utrošiti u roku od dva sata od pripreme. Može biti fitotoksičan ako se na višim temperaturama meša sa insekticidima na bazi Dimetoata. Ne meša se sa Bordovskom čorbom, EC i uljnim formulacijama i insekticidima kisele reakcije. Neškodljiv je za korisnu entomofaunu, pa se preporučuje u integralnoj zaštiti. Koristi se, takode, i za poboljšanje obojenosti plodova i sprečavanje skladišnih oboljenja. Naročito pogodan za saniranje posledica grada kod plodova, gde u kombinaciji sa aminokiselinama pospešuje njihovo zaceljenje.

 

 

Primus 80WG 1kg

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

4002

Cena sa PDV-om

1.540,01 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Primus 80WG 200g

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

4003

Cena sa PDV-om

404,86 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Popust