Poljoprivredna apoteka online po vašoj meri

Capi

Klasa: Fungicidi

Aktivna materija: Kaptan 480 g/l

NAPOMENA: (Ova napomena je nezvaničnog karaktera)

Capi je preparat koji ima istu aktivnu materiju, količinu aktivne materije i istu formulaciju kao preparati Metod, Zupavent...On (Capi) može da uradi isti posao kao pomenuti preparati.

Na tržištu postoje preparati sa istom aktivnom materijom, drugačije formulacije sa većim sadržajem aktivne materije: Primus  80 WG, Captan 80 WG, Merpan 80 WG... 

On (Capi) može da uradi isti posao kao pomenuti preparati.

Uporedite cene klikom na preparat označen plavom bojom.


Formulacija: SC - koncentrovana suspenzija
Karenca: 21 dan za jabučasto i koštičavo voće, 35 dana za vinovu lozu
MBT: U zasadima jabuke, kruške i vinove loze nije ograničen; u zasadima breskve i šljive 3 puta; u zasadu višnje 2 puta

Primena:

Breskva , kajsija , šljiva , trešnja , višnja , badem 0,2 – 0,3 %
Tretmani protiv S. carpophila od početka listanja do pred sazrevanje plodova u zavisnosti od vremenskih uslova i infekcionog potencijala. Tretmani protiv P. rubrum od cvetanja do pred sazrevanje plodova u zavisnosti od vremenskih uslova i infekcionog potencijala.
Jabuka, kruška 0,2 – 0,3 % (20 – 30 g u 10 l vode) Preventivno tretiranje pre sticanja uslova za zarazu, od početka cvetanja do početka zrenja (faze 51-71/81 BBCH skale)
Vinova loza 0,2 – 0,3 % Preventivno tretiranje protiv P. viticola od fenofaze pred cvetanje do šarka bobica. Tretmani protiv G. bidwelli u fazi rasta lastara do početka zrenja bobica.

SPEKTAR DELOVANJA

namenjen je suzbijanju prouzrokovača čađave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke (Venturia inaequalis) i kruške (Venturia pyrina), šupljikavosti lišća koštičavog voća (Stigmina carpophila) i plamenjače šljive (Polystigma rubrum), plamenjače (Plasmopara viticola) i crna trulež (Guignardia bidwelli) vinove loze.

PREPORUKE I NAPOMENE:

ne mesa se sa Bordovskom i sumporno-krečnom čorbom i uljnim formulacijama i insekticidima kisele reakcije (Dimetoat, Dihlorvos, Heptenofos). Može biti fitotoksičan ako se na višim temperaturama vazduha meša sa preparatima na bazi dimetoata. Ne preporučuje se primena u zasadu jabuke sorte Crveni delišes i kruške Anžuj. Može ispoljiti blagu fitotoksičnost (kaptanove pege) na plodovima nekih sorti jabuke
(Vinesep) i kruške (Starking, Sejman, Boskovka) ako se primenjuje u fazi precvetavanja i formiranja plodova (oko mesec dana), a naročito ako se kombinuje sa preparatima na bazi sumpora. Pripremljen rastvor (1000 l tečnosti po hektaru) se mora utrošiti u roku od dva sata. Tretiranje iz vazduhoplova nije dozvoljeno.

 

Capi 1lit

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

1665

Cena sa PDV-om

895,08 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Capi 250ml

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

3741

Cena sa PDV-om

286,74 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Popust