Poljoprivredna apoteka online po vašoj meri

Jabučna kiselina

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

Jabučnu kiselinu je prvi put izolovao švedski hemičar Karl Šeele, koji je ujedno i otrkio ovu kiselinu 1785. godine u zelenim jabukama. Ova kiselina ima svojstva hidroksi kiselina, a njene soli se nazivaju malati.

Jabučna kiselina /malic acid je dvobazna organska kiselina. Ona nema boju i predstavlja hidroskopsku materiju, koja se odlično rastvara u vodi i etanolu.

Jabučna kiselina je proizvod nepotpune oksidacije šećera u toku sazrevanja grožđa. Zastupljena je u količini od oko 3 do 5 g/l. Nepostojana je jer je bakterije prevode u mlečnu kiselinu.

Na temperaturi od 100 stepeni se veoma lako topi. Jabučna kiselina pripada grupi voćnih kiselina, jer se uglavnom sreće u voću.

Upotreba jabučne kiseline

Jabučna kiselina se koristi u prehrambenoj industriji pod oznakom E296. Dozvoljeno je da se dodaje namirnicama, jer se smatra u potpunosti bezbednim za konzumaciju.

Dodavanje jabučne kiseline u namirnice pomaže da se održe određene pH vrednosti u njihovom sastavu.

Ova kiselina se koristi za normalizovanje kiseline u proizvodima ili da prida namirnicama blago kiseli ukus. Takođe, jabučna kiselina se koristi u proizvodnji vina, za proizvodnju voćnih napitaka i u poslastičarstvu.

U asortimanu Agro Top VSG apoteke imamo pakovanja od : 500g, 250g, 100g 

 

 

Jabucna kiselina AT 500g

Grupa proizvoda

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

5729

Cena sa PDV-om

1.090,00 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Jabucna kiselina AT 100g

Grupa proizvoda

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

5727

Cena sa PDV-om

285,00 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Jabucna kiselina AT 250g

Grupa proizvoda

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

5728

Cena sa PDV-om

590,00 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Popust