loading-img

Šema vinifikacije za crvena vina

ŠEMA VINIFIKACIJE ZA CRVENA VINA – PROTOKOL

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

1. BERBA u gajbice
  1.a – Dodati vinobran (5g/100kg) u gajbice sa grožđem - uklanjanje prirodnh kvasaca.
2.MULJANJE
  2.a - Dodati vinobran ( 5g/100kg) tokom muljanja - uklanjanje prirodnh kvasaca
  2b - Dodati Enzim (3g/100kg) tokom muljanja - omogucava bolju razgradnju celija.
3. FERMENTACIJA
  3.a - Dodati Fermol Grand Rouge (25g/100kg) tokom punjenja suda - zasejavanje kulture selekcionisanog kvasca.

  3.b - Dodati Enovit (20g/100kg) nakon 1 dana - hrana omogucava maksimalnu aktivnost kvasca.

  3.c - nakon 3. dana dodati hranu za kvasce Enovit ili bolje Fermoplus Integrauter (15-20g/100 L) – omogucava kvascu da fermentaciju odradi do kraja

4. PRETAKANJE NAKON FERMENTACIJE
  4.a - Dodati vinobran (8g/100kg) tokom pretoka nakon fermentacije - prekid fermentacije

NAPOMENA: Ovaj protokol za proizvodnju belih vina je informativnog karaktera. On pokazuje mesta u procesu proizvodnje gde se dodaju pojedina enoloska sredstva.

Celokupnu ponudu enoloskih sredstava firme IREKS DOO možete pogledati OVDE...