loading-img

MAJORBENTON AGRI - uputstvo

MAJORBENTON AGRI

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

Posebno pripremljeni bentonit za upotrebu u vinogradu

Pažljivim odabirom montmorilonita (glina vulkanskog porekla), glavnog sastojka bentonita, i posebnim postupkom aktivacije izlaganjem visokim temperaturama, omogućava nam dobijanje visoko hidroskopnog proizvoda. Poseban način formacije i molekularna struktura Majorbenton Agri omogućuje mu da adsorbuje vodu, kako bi istu oduzeo parazitskim i zaraznim organizmima biljaka (insekti, gljive, itd). Vezivanjem vode, odvija se stvarna dehidracijska aktivnost na štetu gljivinih hifa, čineći na taj način “vodonepropusni gel” koji je suprotstavljen napadu kriptogama i kretanju štetnika, pored stvaranja nepovoljnog okruženja zbog lagane alkalne reakcije.
MAJORBENTON AGRI je kompatibilan sa redovnim pesticidima, bakrom, bakarnim oksihloridima, natrijum silikatima i kamenim prahom. Koristi se za preventivna tretiranja normalno u dozama ili u smesi sa pesticidima u različitim vegetativnim fazama (npr cvetanje, pupoljenje, formiranje ploda, zrenje…) na većini voćnih i hortikulturnih kultura.

NAČIN PRIMENE

Doziranje po hektaru varira između 10 – 20 kg. Sva tretiranja bi se trebala izvesti tokom najhladnijih sati u danu. Ona su temelj zaštite u klimatskim područjima visoke vlažnosti i zaštićenim sredinama (staklenici, plastenici, tuneli).

DOZIRANJE

15 kg proizvoda dobro rastvoriti i homogenizovati u 300 L vode. Tako primpremljen rastvor nema problema sa začepljenjem dizni na priskalicama i atomizerima.

SASTOJCI

Bentonit

SKLADIŠTENJE

Tamnom i hladnom mestu do 4 godine.