loading-img

FERMOPLUS INTEGRATEUR - uputstvo

FERMOPLUS INTEGRATEUR

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

Balansirana hrana za vinifikaciju

UČINAK NA KINETIKU FERMENTACIJE

Zidovi opne kvasca podstiču rast i razmnožavanje ćelija kvasca, proizvodeći snažnu i veliku populaciju, koja osigurava potpunu konverziju šećera čak i u širama sa visokim potencijalnim stepenom alkohola. Ljuske kvasca takođe mogu vezati ostatke sintetičkih zaštitnih sredstava koji se ponekad nađu u grožđu sprečavajući prekid fermentacije ili razvoj neugodnih mirisa.

ORGANOLEPTIČKA SVOJSTVA

FERMOPLUS INTEGRATEUR je bogat sa nezamenjivim faktorima rasta, kao što su steroli i dugolančane masne kiseline koje pojačavaju selekcionisane aktivne kvasce tako da oni mogu lako prevladati indogenu mikrofloru. Takođe snabdeva kvasac sa svom potrebnom hranom dajući tako vina sa pojačanom aromatskom kompleksnošću.

PODRUČJE PRIMENE

Upotrebljava se u širama siromašnim sa hranjivim komponentama i za dobijanje vina sa izraženijim intenzitetom arome. Poboljšava tradicionalno teške fermentacije.

DOZIRANJE

45 g/hL ili 100 kg grožđa

NAČIN PRIMENE

Dodaje se nakon početka fermentacije i postepeno u toku fermentacije dok se ne potroši sav šećer.

SASTOJCI

Preparat ljuske kvasca, E 442 diamonijum fosfat, E 517 amonijum sulfat, E 375 tiamin hidrohlorid.

Nisu proizvedeni iz GMO.

Za enološku upotrebu u skladu sa pravilnicima EU.