loading-img

Fermoplus Energy Glu - upustvo

 

 FERMOPLUS ENERGY GLU 3.0

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

Hrana na bazi ekstrakta ćelijskih opni kvasca obogaćenih glutationom

FERMOPLUS ENERGY GLU 3.0 je izvor energije za kvasac na bazi ekstrakta ćelijskih opni kvasca sa povišenim sadržajem glutationa.

Ćelije kvasca kao što je poznato tokom rehidratacije i umnožavanja metabolišu kiseonik i šećer i tako proizvode energiju. Kako bi povećale svoju početnu biomasu, ćelije kvasca trebaju kiseonik koji sa druge strane može dovesti do oksidativnih pojava ukoliko se ne aktivira delovanje glutationa koji je prirodno prisutan u ćelijama mikroorganizama. Jedan deo glutationa proizvede se u ćeliji čak i u toku respiracije, najviše zato jer glutation nije prisutan u količini dovoljnoj da garantuje antioksidativnu akciju kojom kiseonik napada aminokiseline poput metionina, histioina, tirozina i tiroksina. Metionin se uobičajeno oksidira u sulfoksid metionin koji inicira seriju lančanih reakcija koje determinišu stvaranje proteina sa karakteristikama oksidanata. Oksidacija ovih jedinjenja pokreće u ćeliji oksidativni metabolizam koji se prenosi i na ćelije kćerke sa rezultatom da pokreće određene oksidativne procese koji deluju negativno na aromatska jedinjenja.

Upotreba FERMOPLUS ENERGY GLU 3.0 osigurava kvascu dovoljnu količinu glutationa u prvoj fazi umnožavanja, osiguravajući najbolje uslove za postizanje maksimalnih rezultata u fermentaciji. Ovo novo otkriće u ishrani kvasca omogućava kvascu da očuva svoja najbolja svojstva koja uobičajeno ne postiže u slučaju poremećaja metabolizma.

FERMOPLUS ENERGY GLU 3.0 zahvaljujući posebnoj formulaciji bogatoj aminokiselinama i vitaminima omogućava dobijanje kvasaca koji u reaktivaciji imaju potencijal značajno viši od uobičajenog te time deluje pozitivno na brzinu razmnožavanja.

Upotreba FERMOPLUS ENERGY GLU 3.0 menja brzinu proizvodnje, ali ne i količinu proizvedene energije koja se dobije kompletnom razgradnjom jednog molekula glukoze prelazeći tri različita stadijuma ćelijske respiracije (glikoliza, krebsov ciklus i lanac transporta elektrona) koji idealno daju 36 molekula ATP (38 molekula ATP manje dva molekula utrošena za transport iz citoplazme u matricu mitohondrija, dva molekula NADH+ + H+ proizvedene glikolizom).

FERMOPLUS ENERGY GLU 3.0 osnažuje kvasac u fazi hidratacije koja je jako osjetljiva faza za kvasac jer tada koristi veliku količinu energije za unos šećera u ćeliju a koji je potreban za umnožavanje i energiju za sintetisanje ćelijske strukture.

FERMOPLUS ENERGY GLU 3.0 direktno omogućava snabdevanje kvasca aminokiselinama koje se mogu odmah utrošiti stoga ih ćelija kvasca ne treba sintetisati štedeći energiju koja se tako troši na umnožavanje.

FERMOPLUS ENERGY GLU 3.0 je energetski idealan za fermentacije kod niskih temperatura kod kojih ubrzava vreme umnožavanja i favorizuje prevladavanje nad indogenim sojevima.

Upotreba FERMOPLUS ENERGY GLU 3.0 se preporučuje u svim rehidratacijama. Nezamenljiv je u sledećim slučajevima:

- Fermentacije kod niskih temperatura

- Fermentacije u redukciji

- Fermentacije bolesnog grožđa

- Fermentacije grožđa sa povišenim sadržajem šećera

- Rehidratacije kvasca za sve refermentacije (Pied de Cuve)

 

DOZIRANJE

1:4 u odnosu na kvasac. Kada se rehidratira 4 kg kvasca potrebno je upotrebiti 1 kg FERMOPLUS ENERGY GLU 3.0.

NAČIN PRIMENE

Direktno rastvoriti u vodi u kojoj se rehidratira kvasac.

SASTOJCI

Pripravak na bazi ekstrakta ćelija kvasca 99,4%, vitamin B1 0,6%.

10 g/hL unosi 0,6 mg/l vitamina B1.

PAKOVANJE

Limenke od 0,5 kg.