loading-img

FERMOL PB 2033 - uputstvo

FERMOL PB 2033

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

 

Selekcionisani vinski kvasac za fermentacije roze i mladih crvenih vina
Posebno aktivna selekcionisana vrsta Saccharomyces cerevisiae ph.v.cerevisae. Kontrolisan od Centralne mikrobiološke laboratorije Univerziteta Reimsa – Champagne / Ardeni - Francuska, Fakultet nauke.

FERMOL PB 2033 je kvasac selekcionisan za fermentacije roze i mladih crvenih vina. Ovaj kvasac ima sposobnost stvaranja jakog hromatskog intenziteta, zahvaljujući ograničenoj hidrofilnosti ćelijskih zidova kvasca a time i ograničenoj adsorbciji antocijanskih frakcija na ćelijske zidove.

FERMOL PB 2033 ima vrlo pravilnu kinetiku fermentacije i ne uzrokuje nagla povišenja temperature u fermentaciji. U uslovima dobre ishrane kvasca stvara dosta alkohola, i do 15% vol.
Zahvaljujući njegovom killer faktoru i kratkom vremenu latencije, FERMOL PB 2033 lako prevladava indogenu floru čime osigurava da se isparljive kiseline stvaraju u najmanjim mogućim koncentracijama.

FERMOL PB 2033 podstiče razvoj primarnih aroma sorte te razvija sekundarne arome koje nisu agresivne već se integriraju zajedno sa aromama kultivara.
Probajući vina dobijena delovanjem FERMOL PB 2033, sa senzornog aspekta, uočljivi su tragovi šumskog voća, malog crvenog bobičastog voća, ribizla, kisele crne višnje, maline i jagode kao i mirisi belog cveća.

FERMOL PB 2033 je idealan kvasac za vinificiranje sorata poput Sangiovese, Lambrusco, Bardolino i za sva mlada vina gde želimo istaknuti živost boje, svežinu mirisa i mekoću ukusa.

DOZIRANJE

20 – 30 g/ 100 kg kljuka ili hL šire

REHIDRATACIJA

u 10 delova zašećerene vode iz slavine, max 38°C u vremenu 20-30 min

PAKOVANJE

Paketi od 0,5 kg.