Fermol Mediterranee
FERMOL MEDITERRANEE
Selekcionisani aktivni kvasac
Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE
FERMOL MEDITERRANEE je kvasac koji daje strukturalna vina, punog tela koja su predviđena za odležavanje ali već nakon fermentacije organoleptički vrlo prijatna. Ovaj kvasac je prepoznatljiv po visokoj proizvodnji polisaharida i manoproteina koji pred harmonizacije vina, doprinose stabilizaciji boje i taninske strukture.
Sa aspekta aromatičnih komponenti, FERMOL MEDITERRANEE doprinosi ekspresiji sortnih aroma koje su integrisane sa slatkim notama džema od šipuraka i bobicama crvenog voća, kao na primer crvena ribizla i višnja.
Sa tehnološkog aspekta, ovaj kvasac karakteriše vrlo kratka lag faza, brzi početak i konstantnost u fermentaciji. Sa lakoćom prevladava divlju mikrofloru i SO2 koji je prisutan na početku ferementacije.
DOZIRANJE
10-30 g/100 kg kljuka ili hL šire
REHIDRATACIJA
U 10 delova zašećerene vode, maksimum 38°C, za 20-30 minuta
USLOVI SKLADIŠTENJA
Za duže vreme skladištenja se preporučuje čuvati na 5-7°C na suvom mestu, zaštićenom od svetlosti.
Kada je pakovanje otvorene potrebno je kvasac upotrebiti u što kraćem vremenu.
PAKOVANJE
Paket od 0,5 kg.
POSETITE STRANICE: Apoteka; Voćarstvo; Vinogradarstvo; Povrtarstvo; Ratarstvo