loading-img

FERMOL DAVIS 522 -uputstvo

FERMOL DAVIS 522

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

Selekcionisani vinski kvasac za vinifikacije i refermentacije belih i crvenih vina
Specifični soj Saccharomyces cerevisiae ph.v. cerevisiae, kontrolisan od Instituta za vinogradarstvo i vinarstvo, Davis University, California.

FERMOL DAVIS 522 je vrlo svestrani posebno selekcionisani kvasac koji ima celi niz karakteristika koje pogoduju fermentacijama belih i crvenih vina. Poseduje sposobnost stvaranja velikog broja ćelija u kratkom vremenskom periodu, čime odmah prevladava indogenu floru te provodi fermentaciju do kraja u kratkom roku.

FERMOL DAVIS 522 je otporan na visoki sadržaj sumpornog dioksida, ne stvara sumporastu kiselinu i sulfate. Održava tempo fermentacije, previranja šećera u alkohol, postojanim čak i u uslovima nagle promene temperature (visoke odnosno niske temperature). Stvara visoki sadržaj alkohola te je stoga pogodan za fermentacije kasnijih berbi u kojima je veći sadržaj šećera. Posebno je pogodan za pokretanje refermentacije gde onda provodi fermentacije do kraja sa odličnim rezultatima na vinu.

Vina dobijena FERMOL DAVIS 522 kvascem zaokružena su, izbalansirana, harmonična, bez stranih mirisa i ukusa.

FERMOL DAVIS 522 ne deluje negativno na sortne arome, zapravo ističe primarne arome grožđa spajajući ih s aromama koje se stvaraju tokom fermentacije na belo cveće, voćne mirise, zrele višnje, ribizle i maline.

DOZIRANJE
20-30 g/100 kg kljuka ili hL šire

NAČIN PRIMENE (REHIDRATACIJA)
U 10 delova mlake vode kojoj je dodan šećer, max. 38°C, za 20 – 30 minuta.

PAKOVANJE
Laminarni vakumirani paketići od 0,5 kg.