loading-img

Zelatin

ZELATIN

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

      Zelatin se dodaje vinu da odstarni njegovu mutnocu i sve cestice koje bi izazvale njegovo zamucenje. 

     Mutno vino nema karakteristican miris i ukus. Nakon bistrenja, ono dobija cistiji ukus, miris i karakteristicnu boju, a samim tim pogodnije je za flasiranje i duze cuvanje. Zelatin se koristi za bistrenje crnih i roze vina.

     Zelatin je zivotinjskog porekla i na trzistu se moze naci u obliku listica ili u samlevenom stanju. Cist je bezbojan, a zuta boja zelatina pokazuje njegovu nedovoljnu cistocu.

   Zelatin se ne dodaje vinima kojima je vec dodata vinska/limunska kiselina, zato sto se ne postize zeljeni efekat.

Primena:

     Zelatin se dodaje tako sto se prvo potrebna kolicina dobro rastvori u destilovanoj vodi u razmeri 1:1 i nakon toga doda u vino uz dugo i intenzivno mesanje, sve dok se ne sjedini sa vinom. Posle 7 dana se otoci prvi put. Nakon toga, moze se filtrirati.

    Za postizanje najboljih rezultata, posle 7 dana,  pozeljno bi bilo da se otoci jos jednom. Zelatin u vinu ne sme ostati duze od 30 dana.

    Zelatin se dodaje u kolicini od 50-100g/hl vina. Uglavnom se ne koristi za bistrenje belih i roze vina, ali ako se ipak upotrebi, dodaje se u kolicini od 30-60g/hl vina.

 

Popust

Popusti za registrovane korisnike

Ostvarite popust online kupovinom preko našeg sajta.

Za ukupan iznos računa:

  • do 5000 rsd nema popust
  • od 5000 - 30000 rsd popust je 2,5 %
  • preko 30000 popust je 5 %

Za porudžbine preko telefona vaze isti uslovi kao za online korisnike

Detaljne uslove kupovine možete naći ovde...