loading-img

Vinska kiselina

VINSKA KISELINA

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE 

     Prirodno se formira u grozdju i kako ono zri, njena kolicina se smanjuje. Grozdje za berbu ima 5-8 g/l vinske kiseline.

     Tokom prerade grozdja, fermentacije i ostalih procesa koji se desavaju u vinu, jedan deo vinske kiseline se talozi u obliku svojih soli, cime se smanjuje njen ukupni sadrzaj u vinu. Ona je najznacajnija i najzastupljenija kiselina u vinu. Zato sto je ima najvise (u poredjenju sa ostalim kiselinama) i najzasluznija je u formiranju ukusa vina.

Primena

     Koristi se za povecanje sadrzaja kiselina u siri (kada je nema dovoljno), vinu (kada je to potrebno) i vocnim kasama. To je najbolja kiselina za popravljanje ukusa vina.

     Pre koriscenja ove kiseline potrebno je odraditi analizu na ukupnu kolicinu ove kiseline u proizvodu kojem zelimo popraviti ili poboljsati ukus. Nakon toga, kiselina se dodaje proizvodu rastvorena u siri ili vinu.

     Na primer, ako zelite da povecate sadrzaj kiseline za 1g, dodaje se 1g/l vinske kiseline.

     Dodavanjem ove kiseline, smanjuje se pH vrednost, sto je veoma pozeljno jer se onemogucava razvoj mikroorganizama.

     Koristi se tako sto se razmuti u deset puta vise vina ili sire i sjedini se sa ostatkom vina/sire uz stalno mesanje.

     Doza primene se odredjuje merenjem sadrzaja vinske kiseline i pH vrednosti. Maksimalna dozvoljena doza je 150g/hl vina/sire.

U asortimanu Agro Top VSG apoteke imamo  pakovanja od : 1kg, 500 g , 250g, 100g 

 

Popust

Popusti za registrovane korisnike

Ostvarite popust online kupovinom preko našeg sajta.

Za ukupan iznos računa:

  • do 5000 rsd nema popust
  • od 5000 - 30000 rsd popust je 2,5 %
  • preko 30000 popust je 5 %

Za porudžbine preko telefona vaze isti uslovi kao za online korisnike

Detaljne uslove kupovine možete naći ovde...