loading-img

Limunska kiselina

LIMUNSKA KISELINA

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE 

     Limunska kiselina je prirodna kiselina koja se nalazi u siri i vinu.

     Manje je zastupljena od vinske kiseline, ali je znacajna u formiranju ukusa vina. Ova kiselina je znacajna u zastiti vina od oksidacije i sprecava stvaranje belih pahuljastih taloga, koji se veoma tesko uklanjaju iz vina u toku filtriranja i bistrenja (ovo se vise desava kod belih vina, kod crnih slabije zato sto sadrze vise tanina).

     Limunska kiselina se koristi u zavrsnim fazama, pred flasiranje, kada ukusu vina fali “mali detalj”. Koristi se za najfinije popravke ukusa.

Primena

     Koristi se u kolicini 10-100 g/hl vina. Kolicina primene zavisi od ukupnog sadrzaja ove kiseline, pH vrednosti i ukupnog sadrzaja gvozdja, sto se odredjuje analizom vina. Maksimalna dozvoljena kolicina primene je 100 g/hl vina.

     Ukupan sadrzaj limunske kiseline u vinu ne sme da predje 1 g/l.

     Koristi se tako sto se odredjena kolicina ove kiseline rastvori u vodi ili vinu i postepeno dodaje u vino uz stalno mesanje radi boljeg sjedinjavanja.

    Posle dodavanja limunske kiseline, preporucuje se sumporisanje vina.

U asortimanu Agro Top VSG apoteke imamo pakovanja od : 1 kg , 500g, 250g, 100g 

 

 

 

Popust

Popusti za registrovane korisnike

Ostvarite popust online kupovinom preko našeg sajta.

Za ukupan iznos računa:

  • do 5000 rsd nema popust
  • od 5000 - 30000 rsd popust je 2,5 %
  • preko 30000 popust je 5 %

Za porudžbine preko telefona vaze isti uslovi kao za online korisnike

Detaljne uslove kupovine možete naći ovde...