loading-img

Kyleo

Kyleo je totalni herbicid za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova na poljoprivrednim i nepoljoprivrednim površinama

AKTIVNA MATERIJA: 240 g/lit glifosat (IPA so) + 160 g/lit, 2,4-D
Usev/zasad u kome se primenjuje: totalni herbicid
Proizvođač: Agrimatco
Oblik i oznaka formulacije: koncentrovani rastvor (SL)

Osobine i način delovanja:
Kyleo je novi tehnološki osavremenjen proizvod firme Nufarm, izrađen sa željom za stalnim inovacijama i poboljšanjima. Namenjen je poljoprivrednicima za lakše, efikasnije i bezbednije kontrolisanje problema sa korovima na strništu i na nepoljoprivrednim zemljištima.

Kyleo je kombinacija glifosata – herbicida sa totalnim, neselektivnim i sistemičnim delovanjem i 2,4-D u najnovijem obliku soli, koji veoma efikasno deluje na širokolisne korove ali i kao dodatni aktivator glifosata. Rezultat toga je mnogo brže delovanje od klasičnih totalnih herbicida, sa širim spektrom delovanja, kao i veća efikasnost na neke otporne rizomske korove poput poponca, rastavića, palamide,…

Sa novim savremenim okvašivačima Kyleo je mnogo otporniji na spiranje kišom. Već 30 minuta posle tretiranja sredstvo Kyleo počinje da „radi“ i 30-50 litara kiše po kvadratnom metru ga ne ispira i ne umanjuje efekat suzbijanja.

Prednosti i razlike u odnosu na standardni glifosat:
mnogo brže delovanje
veća efikasnost
ne zavisi od spoljnih uslova sredine , pogodan za rano proletnje primene kada je prohladno (pre setve ili pre nicanja useva)
savremeniji okvašivači
postojaniji na spiranje kišom
ekološki prihvatljiviji
prihvatljiviji u merama borbe protiv rezistencije korova
Primena:
Primenjuje se u voćnjacima starijim od četiri godine, vinogradima, strništima i nepoljoprivrednim površinama.
3–5 l/ha, uz preporuku da se više doze koriste za suzbijanje otpornijih višegodišnjih korovskih vrsta, sa dubokim rizomskim korenovim sistemom, a jednogodišnjih travnih i širokolisnih korova sa nižom dozom tj, 3 l/ha.
Preporuke i napomene vezane za primenu:
Preporučuje se da se mehanička obrada useva ne izvodi dve nedelje posle primene. Prilikom tretiranja treba sprečiti zanošenje kapi na susedne useve.

Popust

Popusti za registrovane korisnike

Ostvarite popust online kupovinom preko našeg sajta.

Za ukupan iznos računa:

  • do 5000 rsd nema popust
  • od 5000 - 30000 rsd popust je 2,5 %
  • preko 30000 popust je 5 %

Porudžbine preko telefona nemaju popust

Detaljne uslove kupovine možete naći ovde...