loading-img

Jabucna kiselina

Jabučna kiselina

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

Jabučnu kiselinu je prvi put izolovao švedski hemičar Karl Šeele, koji je ujedno i otrkio ovu kiselinu 1785. godine u zelenim jabukama. Ova kiselina ima svojstva hidroksi kiselina, a njene soli se nazivaju malati.

Jabučna kiselina /malic acid je dvobazna organska kiselina. Ona nema boju i predstavlja hidroskopsku materiju, koja se odlično rastvara u vodi i etanolu.

Jabučna kiselina je proizvod nepotpune oksidacije šećera u toku sazrevanja grožđa. Zastupljena je u količini od oko 3 do 5 g/l. Nepostojana je jer je bakterije prevode u mlečnu kiselinu.

Na temperaturi od 100 stepeni se veoma lako topi. Jabučna kiselina pripada grupi voćnih kiselina, jer se uglavnom sreće u voću.

Upotreba jabučne kiseline

Jabučna kiselina se koristi u prehrambenoj industriji pod oznakom E296. Dozvoljeno je da se dodaje namirnicama, jer se smatra u potpunosti bezbednim za konzumaciju.

Dodavanje jabučne kiseline u namirnice pomaže da se održe određene pH vrednosti u njihovom sastavu.

Ova kiselina se koristi za normalizovanje kiseline u proizvodima ili da prida namirnicama blago kiseli ukus. Takođe, jabučna kiselina se koristi u proizvodnji vina, za proizvodnju voćnih napitaka i u poslastičarstvu.

U asortimanu Agro Top VSG apoteke imamo pakovanja od : 500g, 250g, 100g 

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

 

Popust

Popusti za registrovane korisnike

Ostvarite popust online kupovinom preko našeg sajta.

Za ukupan iznos računa:

  • do 5000 rsd nema popust
  • od 5000 - 30000 rsd popust je 2,5 %
  • preko 30000 popust je 5 %

Za porudžbine preko telefona vaze isti uslovi kao za online korisnike

Detaljne uslove kupovine možete naći ovde...