loading-img

Bentonit 25kg

BENTONI

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE

     Primenjuje se za bistrenje i proteinsku stabilizaciju belih i roze vina tokom alkoholne fermentacije i finalizacije vina.

     Vina razlivena u boce često su sklona mućenju, koje se javlja usled prelaska termolabilnih belančevina u nerastvorljivo stanje.

     Ukoliko se šira tretira bentonitom, u velikoj meri se uklanjaju belančevinaste materije i vino se brže bistri. Međutim, deo belančevinastih materija prelazi u vino, a jedan deo se oslobađa iz ćelija vinskog kvasca.

     Stoga je neophodno vršiti bistrenje vina pre razlivanja u boce, ukoliko su one namenjene dužem čuvanju. Fine čestice montmorilonita u Bentostabu poseduju moć izuzetne absorpcije koloida.

     Bentonit osigurava proteinsku stabilnost i povećava potencijal vina za hladnu stabilizaciju.

 Primena:

     U odgovarajuću količinu bentonita postepeno bez mešanje dodati u 20 puta više hladne vode. Ostaviti da stoji 6 do 12 sati, odliti višak vode pa sipati u vino uz mešanje i pretatakanje.

30 – 100 g/hL kada je u pitanju šira.

10 – 70 g/hL za vino.

Popust

Popusti za registrovane korisnike

Ostvarite popust online kupovinom preko našeg sajta.

Za ukupan iznos računa:

  • do 5000 rsd nema popust
  • od 5000 - 30000 rsd popust je 2,5 %
  • preko 30000 popust je 5 %

Za porudžbine preko telefona vaze isti uslovi kao za online korisnike

Detaljne uslove kupovine možete naći ovde...