loading-img

Atletic

NAPOMENA: (Ova napomena je nezvaničnog karaktera)

Atletic je preparat koji ima istu aktivnu materiju, količinu aktivne materije i istu formulaciju kao preparati Mayor, Affirm...

On (Atletic) može da uradi isti posao kao pomenuti preparat.

Uporedite cene klikom na preparat označen crvenom bojom.

Delovanje
Atletic® 095 SG je insekticid sa visokom efikasnošću na Lepidoptere i visokom selektivnošću na korisne organizme. Deluje utrobno na gusenice štetočina, a na jaja deluje samo u slučaju kada su direktno tretirana. Nekoliko časova nakon unošenja aktivne materije ishranom lista, dolazi do paralize gusenice i prestanka ishrane, a u sledeća 2-4 dana dolazi do njihovog uginuća. Klasifikacija rezistentnosti (IRAC): 6.

Primena
JABUKA : namenjen je za suzbijanje jabukovog smotavca (Cydia pomonella).


– Jabukin smotavac (Cydia pomonella); 2,5-3 kg/ha uz dodatak 0,25% mineralnog ulja, za suzbijanje gusenica jabukinog smotavca primenjuje se u fazi pojave “crne glave” odnosno pred piljenje gusenice, a drugo 10-14 dana kasnije.

Preporuke i napomene vezane za primenu
→ Kontaknto delovanje preparata je slabo i može biti samo ako rastvor preparata dospe direktno na telo gusenice. Preparat se brzo razlaže na svetlosti, posebno pri jačem UV zračenju, pa je njegova rezidualna kontaktna aktivnost zanemarljiva. Da bi se povećalo kontaktno delovanje preporučuje se primena preparata u večernjim časovima. Stepen efikasnosti preparata se povećava dodavanjem mineralnog ulja, u koncentraciji 0,25%.
→ Postoje ograničenja u korišćenju parafinskih ulja zbog njihove fitotoksične interakcije sa preparatima na bazi kaptana i sumpora, pa se preporučuje razmak od dve sedmice između korišćenja emamektina sa parafinskim uljima i fungicida na bazi kaptana I sumpora.
→ Maksimalan broj tretiranja u toku godine je 2 puta.

 

Popust

Popusti za registrovane korisnike

Ostvarite popust online kupovinom preko našeg sajta.

Za ukupan iznos računa:

  • do 5000 rsd nema popust
  • od 5000 - 30000 rsd popust je 2,5 %
  • preko 30000 popust je 5 %

Za porudžbine preko telefona vaze isti uslovi kao za online korisnike

Detaljne uslove kupovine možete naći ovde...