loading-img

Askorbinska kiselina (Vitamin C)

ASKORBINSKA KISELINA (VITAMIN C)

Sve za vino i rakiju sto vam je potrebno mozete pogledati OVDE 

     Vitamin C je u vinu prisutan od samog pocetka i potice iz grozdja. Tokom fermentacije, njegova kolicina se povecava, a potom kada se alkoholna fermentacija zavrsi kolicina ovog vitamina se smanjuje. Kolicina ovog vitamina varira od 1,5g do 12g.

     Ima antioksidativna svojstva i zbog toga se koristi u proizvodnji roze i belih vina.

Primena:

    Dodaje se u praskastom obliku u kolicini od maksimalno 15-25g/hl vina. Askorbinska kiselina se dodaje vinu tako sto se predhodno rastvori u hladnoj vodi (npr.100g u 1l vode) i ravnomerno doda i pomesa sa vinom.

    Stiti vino od oksidacije, sprecava talozenje gvozdja, povecava svezinu i poboljsava ukus vina. Vrlo brzo reaguje sa kiseonikom i ne dozvoljava mu da dublje prodre u vino.

     Prilikom dodavanja askorbinske kiseline, obavezno se pridrzavati uputstava! Vece kolicine od propisanih mogu izazvati hiperoksidaciju.

U asortimanu Agro Top VSG apoteke imamo pakovanja od : 1 kg , 500g, 250g, 100g 

 

 

 

Popust

Popusti za registrovane korisnike

Ostvarite popust online kupovinom preko našeg sajta.

Za ukupan iznos računa:

  • do 5000 rsd nema popust
  • od 5000 - 30000 rsd popust je 2,5 %
  • preko 30000 popust je 5 %

Za porudžbine preko telefona vaze isti uslovi kao za online korisnike

Detaljne uslove kupovine možete naći ovde...