Poljoprivredna apoteka online po vašoj meri

Ovitex

Ovitex

Sastav: Parafinsko ulje 817 g/l

Formulacija: koncentrat za emulziju

NAPOMENA: (Ova napomena je nezvaničnog karaktera)

Ovitex je preparat koji ima istu aktivnu materiju, količinu aktivne materije i istu formulaciju kao preparati Letol, Nitropol S, Galmin, Inter d... On (Ovitex) može da uradi isti posao kao pomenuti preparat.

Uporedite cene klikom na preparat označen plavom bojom.

Opis: Ovitex je insekticid i akaricid za suzbijanje širokog spektra štetočina. Deluje na sve stadijume razvoja kod insekata i grinja. Primenjuje se u voću, vinovo lozi, krompirz, duvanu, kiviju, maslinama, ukrasnom i šumskom bilju. Nema rezistencije. Dozvoljen j eu organskoj proizvodnji i IPM. Kompstibilsn je sa drugim aktivnim materijama. Nema slučajeva rezistencije po IRAC i Ovitex ne pokazuje rizik od akumulacije ili bio akumulacije. Odlično se uklapa u integralnog poljoprivrednoj proizvodnji.

Primena: Ovitex mora da s eprimeni pre cvetanja na jaja i na mlade ženke. Veoma su važni vremenski ualovi za pozicioniranje tretmana, jer pri sunčanom danu mlade ženke vašiju izlaze i tada su mnogo više ugrožene odnosto, tada se radi tretman.
Razlika između zimskih iletnjih ulja daje indeks sulfonation. Ovaj odnos mora biti preko 92 % za letnja ulja i preko 72 % za zimska ulja. Ovitex ima superioran indeks sulfonation od 98 %. Pruža visoku selektivnost n aširok spektar useva. Ovitex može da se koristi kao zimsko i letnje ulje.

Jabučasto voće, jabuka i kruška:
- protiv štitastih vaši, grinja, jabukine krvave vaši, jabukine zelene vaši, brašnaste jabukine i brašnaste kruškine vaši, savijača pupoljaka,
- količina primene je 20 l/ha,
- utrošak vode je 1000-1500 l/ha
- jedan tertman godišnje,
- tretiranje do početka cvetanja, dok su još prisutna zimska jaja.

Jabučasto voće, jabuka i kruška:
- kruškina buva,
- 20 l/ha,
- utrošak vode 800-1200 l/ha,
- dva tretmana godišnje u razmaku od najmanje 2 dana,
- tretiranje do početka cvetanja, kada se javlja prva generacija.

 

 

Ovitex 10lit

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

4190

Cena sa PDV-om

4.330,73 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Ovitex 1lit

Opis

Jedinica mere

kom

Šifra

4191

Cena sa PDV-om

465,55 rsd

* Troškovi dostave nisu uračunati u cenu

Popust